Over House of Bakers
House of Bakers is opgericht door patissier Boudewijn Nijmeijer. In 2012 won hij de Gouden Gard en twee jaar later mocht hij de Dutch Pastry Award op zijn naam schrijven. Daarmee werd hij lid van het Nederlands Patisserie Team.
In 2015 werd de Lekkerste Bonbon van Nederland door Boudewijn gemaakt: een groen met gouden chocoladesensatie met yuzu-karamel, peper, kaneel en een krokantje van pecannoot.
Internationaal succes
Na werkplekken bij gerenommeerde bedrijven als Patisserie De Rouw en Crème de la Crème verliet Boudewijn Nederland om vijf jaar lang zijn vleugels uit te slaan en internationale ervaring op te doen.
Hij nam de opdracht aan om een patisserie in Koeweit op starten en werkte vervolgens voor hotel InterContinental in Oman, waar hij hoogstaande patisserie creëerde.
Daarna startte hij opnieuw een patisserie in Koeweit op en reisde onder meer naar Parijs en China om de beste medewerkers, grondstoffen en verpakkingen te selecteren.
Terug in Nederland
Nu is hij terug in Nederland en voelt sterk de missie om hier de Italiaanse panettone stevig op de kaart te zetten. Boudewijn is docent bij het IJscentrum en de Patisserie Academie waar hij verantwoordelijk is voor de patissier opleiding, daarnaast heeft hij House of Bakers opgericht om zijn droom te kunnen waarmaken.
Het verhaal achter onze panettone
Wil je meer weten over het vertaal achter de panettone van House of Bakers? Bekijk dan de onderstaande video van de founder Boudewijn Nijmeijer.